Web-integratie via PHP of WordPress

Maak het eenvoudiger voor uw klanten om contact met u op te nemen en bestellingen te plaatsen via uw website. Met Minuba’s web-integratie kunnen uw klanten snel en gemakkelijk een fout melden of een offerte aanvragen.

Snel en gemakkelijke online bestelling

Minuba wil het gemakkelijk voor u maken om u op uw werk te richten als u het druk heeft, zonder dat uw klanten daar last van hebben. Het is mogelijk voor zowel bestaande als nieuwe klanten om zelf klussen of offertes online aan te vragen, zodat u zelf tijd heeft voor andere zaken. Laat klanten snel en eenvoudig offertes aanvragen met Minuba’s web-integratie!

Door web-integratie te gebruiken komen nieuwe klussen  sneller binnen, zodat u tijd voor heeft om u op andere dingen te focussen. U ontkomt aan de administratieve rompslomp en laat de klant het werk doen!

Activeer web-integratie in Minuba

Instellingen → Administratie → Websitemodule → Websitemodule activeren

Via kunt u altijd uw instellingen beheren. Hier kunt u gratis uw web-integratie activeren en toegang krijgen tot de source-code die uw IT-beheerder kan gebruiken.

Klik op “Websitemodule”, zet een vinkje bij “Websitemodule activeren” en klik tot slot op Opslaan. U krijgt aanvullende informatie die toegevoegd moet worden aan uw eigen website. Wij raden aan een ervaren persoon de code te laten toevoegen aan de website via PHP of WordPress + Contactform 7.

Klik op de afbeelding om te vergroten

Het contactformulier aanpassen zodat het past bij uw bedrijf

Denk na over welke gegevens u nodig heeft van de klant om uw werk uit te kunnen voeren. Bedrijfsnaam, telefoonnummer, adres en beschrijving van de werkzaamheden zijn altijd goed om te hebben. Als de klant het formulier heeft ingevuld komen deze gegevens direct in Minuba onder “offerte concept” onder het ordertype dat u zelf heeft gedefinieerd.Tip: Maak een ordertype aan in Minuba dat “Web formulier” of iets dergelijks heet, zodat u weet dat concepten van dit ordertype van de website komen.

 

Tips voor IT-professionals

Door de websitemodule te activeren krijgt u toegang tot de code die moet gebruikt worden op uw website. De code is bruikbaar voor PHP of WordPress (via Orderform 7). Het is aan te raden te overwegen welke labels het bedrijf moet gebruiken en eventueel welke velden verplicht moeten zijn. Wij bieden de source-code en de koppeling naar Minuba, maar de klant past zelf  het formulier aan zodat deze in de website past.