Bijgewerkte gegevensopschoning / AVG in Minuba

Om te voldoen aan de wettelijke EU-vereisten in verband met de AVG, moet je je gegevens opschonen. In Minuba hebben we het opschonen van gegevens gemakkelijk gemaakt voor je!
Je kunt de tool voor het opschonen van gegevens gebruiken om ervoor te zorgen dat persoonlijke gegevens in Minuba continu worden verwijderd nadat de gegevens een x aantal jaren inactief zijn geweest. Je stelt de parameters in voor hoeveel jaar je je gegevens wilt bewaren.
Je vindt de opschoningstool onder ‘Administratie’ -> ‘Gegevens ordenen’

De tool voor het opschonen van gegevens is gemaakt om je in staat te stellen persoonlijke gegevens over je klanten en medewerkers op te schonen.

De gegevenstypen zijn onderverdeeld in vier categorieën:

  • Offertes, orders, serviceovereenkomsten, klanten en installaties
  • Voltooide orders, meerwerk, inkoopfacturen en verkoopfacturen.
  • Documenten voor kwaliteitsgarantie
  • Medewerkers en tijdregistratie

De velden zijn ingevuld volgens het advies van Minuba, maar je kunt het aantal jaren voor het verwerken en opslaan van gegevens wijzigen als je de gegevens voor kortere of langere tijd wil bewaren.

Nadat je de categorieën hebt ingevuld, klik je op opslaan. Nadat je op opslaan hebt geklikt, word je ter beveiliging gevraagd je inloggegevens in te voeren.

De knop ‘Persoonlijke gegevens vandaag verwijderen’ is dan zichtbaar op de pagina, zoals hieronder weergegeven.

 

Wanneer je je gegevens wil opschonen, klik je op ‘Verwijder persoonsgegevens vandaag’. Deze gegevensopschoning wordt dezelfde nacht uitgevoerd om de dagelijkse activiteiten niet te verstoren.

Wekelijkse automatische gegevensopschoning

In de sectie ‘Wekelijkse automatische gegevensopschoning’ kun je een dag van de week selecteren waarop gegevens automatisch worden verwijderd als ze ouder zijn dan de uiterste termijn die je hebt ingesteld in jouw instellingen. Zo weet je zeker dat je voldoet aan de geldende regels voor gegevensopslag. Door automatisch verwijderen te selecteren, hoef je niet langer handmatig te controleren of je voldoet aan de toepasselijke gegevensregels. Het wordt automatisch afgehandeld door Minuba.

Nadat je een dag van de week hebt geselecteerd, worden je gegevens altijd ’s avonds op die geselecteerde dag van de week verwijderd.

Onder het dropdown-veld kun je altijd zien wanneer de volgende opschoning is

Om automatisch verwijderen uit te schakelen, selecteer je het veld [Geen geselecteerd] in de vervolgkeuzelijst