Een inkoopfactuur goedkeuren

Als je op “Toon factuur” klikt, ga je naar het overzicht voor de inkoopfactuur. Hier zie je de informatie van de factuur, zoals of deze ordergerelateerd is, en de factuurregels.

Onderaan de pagina kun je ervoor kiezen om de factuur goed te keuren of af te wijzen, waarna je ofwel naar de volgende factuur in de lijst kunt gaan, ofwel terug kunt gaan naar het factuuroverzicht. Onthoud dat als je de factuur moet goedkeuren, je op de knop “Alles selecteren” op de factuurregels klikt.

Regels overzetten van één inkoopfactuur naar meerdere werkbonnen

Als je de factuurregels van een inkoopfactuur wil overboeken, kun je ofwel de regels selecteren die je wil overboeken, ofwel ze allemaal selecteren. Als je de regels wil opsplitsen over meerdere orders, selecteer je in het factuuroverzicht eerst de orders waarnaar ze moeten worden overgezet.

Nadat u de regels heeft geselecteerd die u wilt overdragen, klikt u onderaan op regels goedkeuren.

Je kunt nu terug naar het overzicht en een nieuwe order selecteren waarnaar je de gewenste of de resterende regels kunt overzetten.

Factuurgegevens

Wanneer je je op een inkoopfactuur bevindt, kun je de details van de factuur zien door op het tabblad bovenaan te klikken waar staat “Factuurgegevens”. Je krijgt dan een overzicht van de factuurgegevens, zoals: Leverancier, factuurdatum, factuurnummer, ordernummer van verkoper, referentienummer van de order, datum van uitgifte van de order, verantwoordelijke medewerker, evenals bedragen inclusief en exclusief BTW.

Indien je de originele factuur wil zien, kan dit ook door op de knop “Toon factuur” te klikken