Geef je klanten de mogelijkheid offertes online te accepteren met Minuba, en ontvang meteen bericht

In dit artikel gaan we doornemen hoe je je klanten de mogelijkheid kan bieden om een offerte te accepteren via Minuba. Je krijgt dan meteen bericht zodra de klant de offeret heeft geaccepteerd.

Voor je verder leest, is het misschien een goed idee om te lezen hoe je een offerte maakt in Minuba. Daar kan je hier meer over lezen.

Via een offerte kan je klanten een berekening laten zien van welke materialen je voor de klus verwacht te gebruiken, en eventuele andere details in een PDF-bestand.

Een offerte accepteren

Als je een offerte goedkeurt kan je er voor kiezen een mail te sturen, eventueel met behulp van een sjabloon, door Goedkeuren en via e-mail versturen.

Als je de offerte goedkeurt, wordt de offerte een orderconcept. Kies nu een van te voren gemaakt sjabloon.

Je kan eventueel hier meer lezen over sjablonen in Minuba.

Bij een sjabloon kan je gebruik maken van diverse documentcodes, deze worden “vertaald” naar de gegevens naar welke deze verwijzen bij het versturen van de e-mail.

Er is een documentcode: Offerteaccept / {{order.link}}  die automatisch een knop toevoegt aan de e-mail of het PDF-bestand die klanten de mogelijkheid biedt om naar een Minuba webpagina te komen met een “Offerte document openen” en “Offerte accepteren” knop. Deze kan worden gebruikt door de klant om de offerte (het PDF-bestand)te zien en te accepteren.

Dit is een voorbeeld van hoe deze pagina eruit ziet:

Als de klant op de Offerte accepteren knop klikt wordt er een e-mail gestuurd naar het e-mailadres waarmee je bent geregistreerd in Minuba, met bericht om dat de offerte is geaccepteerd. Het is daarom van belang dat een geldig e-mailadres is ingevuld.

Deze document code maakt het gemakkelijker voor je klanten om offertes te accepteren, en voor jou om te zien welke offertes zijn geaccepteerd door de klant.
Det kan du læse mere omAls je de offerte later nogmaals naar de klant wilt versturen is dit ook mogelijk. Lees eventueel hier meer daarover.

Werk ze!

Logo toevoegen op pagina met knop “Offerte accepteren”

Je hebt de mogelijkheid om je eigen logo in te voegen op de pagina die verschijnt wanneer je klant op “Offerte accepteren” drukt.

Ga naar ‘Tandwiel’ > ‘Administratie’ > ‘Logo en documentopmaak’ – hier moet je je standaardlay-out kiezen.

In de sectie “Document opstellen voor offerte/raming” kun je een afbeelding (logo) toevoegen, deze moet rechtsboven de bedrijfsnaam verschijnen.