Gemakkelijk navigeren in Minuba

Er zijn een aantal trucjes en sneltoetsen die het werken met Minuba gemakkelijker kunnen maken. Minuba heeft zelf eigen sneltoetsen die zijn beschreven in dit artikel.
Dit artikel draait meer om algemene dingetjes die het werken met Minuba kunnen vergemakkelijken.

De pijltjes van de browser

De pijltjes van de browser kan je gebruiken om te navigeren binnen Minuba. Het “pijltje terug” knopje stuurt je terug naar de vorige pagina.
Bijvoorbeeld:

Als je meerdere gebruikers wilt aanmaken is het niet nodig om meerdere keren:

• Op Tandwiel te klikken
  • Administratie te kiezen
  • Op Gebruikers te klikken
  • Op Nieuwe aanmaken te klikken

Je kunt veel gemakkelijker, nadat je de gegevens van een nieuwe gebruiker hebt opgeslagen, op het “pijltje terug” knopje klikken. Je komt dan terug bij het gebruikersoverzicht. Je kan dan vervolgens op Nieuwe aanmaken klikken om een nieuwe gebruiker aan te maken.

Ctrl+klik (nieuw tabblad)

In plaats van, van pagina naar pagina te navigeren, is het wellicht gemakkelijker om meerdere pagina’s tegelijkertijd open te hebben staan, waartussen je kunt wisselen. Je kunt een pagina in een nieuw tabblad openen door de Ctrl-toets in te drukken (en vast te houden) en vervolgens op het element te klikken dat geopend moet worden op het nieuwe tabblad.

Ctrl+S

Je kunt wijzigingen meteen opslaan door de Ctrl & toetsen in te drukken, in plaats van op de Opslaan (diskette) knop te klikken.

Ctrl+F

Dit commando geeft je de mogelijkheid naar een bepaald woord op de pagina te zoeken. Het scherm wordt verplaatst naar het gevonden woord, en deze zal met een kleur worden benadrukt.
Bijvoorbeeld:

Als je een factuur met veel regels, en je bent opzoek naar een specifieke regel, druk je op de Ctrl & F toets. Afhankelijke van je browser zal er een zoekveld verschijnen bovenaan (Chrome) of onderaan (Firefox)  de pagina. Het word dat je intoets zal met een kleur worden aangegeven zodat je duidelijk kan zien waar het woord voorkomt. Je kunt daarnaast ook zien hoe vaak het woord op de pagina voorkomt. Met behulp van de pijltjes kan je door de gevonden resultaten bewegen.

Meerdere registraties tegelijk selecteren

Op de planning pagina heb je de mogelijkheid om meerdere registraties tegelijk te selecteren. Dit kan je op twee manieren doen:

• Druk op de Ctrl-toets en klik vervolgens op de registraties die je geselecteerd wilt hebben. Je kan zien welke registraties zijn geselecteerd doordat deze een donkere rand krijgen:

• Druk op de Ctrl-toets en sleep een kader rond registraties die je wilt selecteren. Alle registraties binnen het lichtblauwe veld worden geselecteerd:

Registraties kopiëren in de Planning

Als je de Ctrl-toets vasthoudt en klikt op een registratie, kan je een kopie van deze registratie naar een andere medewerker slepen. Je hoeft na geklikt te hebben niet de Ctrl-toets meer ingedrukt te houden.

Nieuwe aanmaken

Deze knop biedt verschillende mogelijkheden afhankelijk van waar je je binnen Minuba bevindt. Bepaalde functies zijn altijd aanwezig, bijvoorbeeld: Offerte, Order, en Klant. Andere mogelijkheden komen beschikbaar op de plaatsen waar dit relevant is. Als je bijvoorbeeld op de Materialen pagina bent, heb je twee paginaspecifieke mogelijkheden: Nieuw materiaal toevoegen en Nieuw kortnummer toevoegen.

Misschien heb je nu een aantal extra trucjes geleerd, die het gemakkelijker maken om met Minuba te werken.

Werk ze!