Hoe gebruik ik documentcodes?

In dit artikel beschrijven we het gebruik van documentcodes  in Minuba. Documentcodes bieden je de mogelijkheid om gegevens te gebruiken van offertes en conceptorders in de offertetext.

Om dit te kunnen doen maak je een nieuwe offerte aan door op Nieuwe aanmaken te klikken in de rechterbovenhoek en vervolgens Offerte te kiezen.
Scrol naar beneden, of klik op Offerte in het snelmenu aan de rechterkant.

Het volgende scherm wordt weergegeven:

Je moet al eerder een eigen sjabloon hebben aangemaakt die als basis kan worden gebruikt voor de nieuwe offerte.

Als je nog geen eigen sjabloon hebt aangemaakt kun je dit doen als volgt:

1. Klik op het Tandwiel
  2. Kies Administratie
  3. Klik op Sjablonen
  4. Klik op Nieuwe aanmaken
  5. Kies Sjabloon
  6. Geef het sjabloontype aan (in dit geval een “Offerte”)
  7. Voer een naam in en schrijf een standaard text
  8. Klik op OK om het sjabloon op te slaan

Je kan diverse gegevens laten weergeven op de gewenste plaats in het PDF-bestand, welke wordt gegenereerd zodra je de offerte goedkeurt.
Als je een element vanuit de lijst kiest wordt deze aan de text toegevoegd.

Als je op het printer-logo (rechtsboven) klikt, kun je zien hoe het offertedocument er uit zal komen te zien:

Werk ze!