Registraties toevoegen of wijzigen voor meerwerk

Bij materiaalregistratie voor meerwerk kan je nieuw materiaal toevoegen, bestaande registraties wijzigen en je verbruik zien. Dit artikel geeft overzicht over hoe je materiaalregistratie voor meerwerk gebruikt.

De materiaalregistratietabel

Materiaalregistratie kan je vinden door naar beneden te scrollen (ongeveer halverwege de pagina) of door de snelkoppeling te gebruiken in het menu aan de rechterkant van het scherm.

Hieronder zie je een tabel met reeds geregistreerde materialen, met de daartoe horende gegevens en totalen. Standaard zal de regel met het hoogte regelnummer (de nieuwste) bovenaan worden weergegeven. Wees er op attent dat reeds gefactureerde materialen niet hier zullen worden weergegeven maar in de twee volgende tabellen.

Bestaande materialen bewerken

Om een materiaal te bewerken klik je in het veld dat je wilt bewerken, het veld zal dan bewerkbaar worden. In de volgende afbeelding wordt de korting bewerkt. De grijze kolommen kunnen niet worden bewerkt, dit heeft vaak te maken met waar de gegevens vandaan komen, als deze bijvoorbeeld worden berekend of aangeleverd van de groothandel.

Als er weg wordt geklikt zal het veld met oranje worden gemarkeerd om aan te geven dat er niet-opgeslagen wijzigingen zijn en dat marges en totalen worden gewijzigd. De wijzigingen worden niet doorgevoerd voor je op Opslaan klikt.

Materiaalregistraties kunnen worden verwijderd door op het Prullenbak icoon te klikken, rechts van de regel.

Nieuwe materialen toevoegen

Je voegt nieuwe materialen toe door gegevens (bijvoorbeeld artikelcode) in te voeren in de bovenste, lege regel. Ook hier zal een bewerkbaar veld verschijnen zodra je op de grijze tekst klikt of in de buurt daarvan.

Het Artikelnr. veld fungeert tevens als zoekveld, waarin je materiaal kan vinden van de groothandels die je hebt toegevoegd onder Groothandelsovereenkomsten of eigen materialen.

Je kan een specifiek materiaal in het menu kiezen of op Enter drukken om het bovenste materiaal automatisch te kiezen. Het aantal veld zal automatisch geselecteerd worden, andere gegevens over het material worden automatisch ingevuld.

Als je nogmaals op Enter drukt wordt het materiaal zoekveld wederom geselecteerd, op deze manier kun bliksemsnel veel materiaalregistraties maken! Op dezelfde manier kan je op Tab of Shift + Tab drukken om respectievelijk naar de linker of rechterkolom te verplaatsen.

Sorteren, zoeken en filters toepassen

Als je je verbruik wilt zien of bepaalde regels wilt aanpassen heb je een aantal mogelijkheden  om te kiezen wat moet worden weergegeven in de tabel.

In het zoekveld kan je binnen de geregistreerde materialen zoeken op artikelnummer en beschrijving.

Wees er op attent dat om te kunnen zoeken of sorteren moet je eventuele wijzigingen eerst hebben opgeslagen. Je zal ook worden gevraagd of je wilt opslaan als je probeert te zoeken.

Na het zoeken worden alleen materialen weergegeven die overeenkomen met je zoekopdracht. Om alle regels weer te laten geven maak je het zoekveld leeg en drukt nogmaals op het Vergrootglas.

 

Als je veel registraties hebt gemaakt voor een klus kan je kiezen hoeveel regels moeten worden weergegeven via het Weergeven dropdownmenu. Je kan ook alle materialen tegelijkertijd laten weergeven, maar dat kan Minuba erg langzaam maken.

Ja kan sorteren door op de pijltjes te klikken bij een kolomnaam. Klik één keer om alfabetisch of van laag naar hoog te sorteren en nogmaals om omgekeerd te sorteren.