Hoe kom ik erachter hoeveel ziektedagen mijn medewerker heeft gehad?

In dit artikel laten we je zien hoe je kunt zien hoeveel ziektedagen je werknemer heeft gehad. Daarnaast laten we je ook zien hoe je een Excel-uittreksel kunt maken om te zien op welke data een werknemer ziek is gemeld – binnen een bepaalde periode.

Om een volledig overzicht te krijgen van de urenregistraties van je werknemers, raden we je aan om de urenstaten te bekijken.

Je vindt de urenstaten door rechtsboven op het tandwiel te klikken en vervolgens ‘Urenstaten’ te selecteren onderaan het menu.

Hier zie je alle geregistreerde uren van je werknemers, overuren, aanwezigheidsdiensten, etc. Zorg ervoor dat ‘Niet ingediend’, ‘Ingediend’ en ‘Goedgekeurd’ zijn ingeschakeld.

Hier kun je ook snel een overzicht krijgen van het aantal ziekte-uren van je werknemers tijdens de opgegeven periode. Let op: je kunt de periode linksboven in de datumkiezer selecteren.

Als je alleen de registraties van een specifieke werknemer wilt zien, kun je zoeken op de naam van de werknemer in het zoekveld in de rechterhoek.

Ik wil graag zien welke data geregistreerd zijn
Als je een gedetailleerd overzicht wil van welke data een werknemer zich heeft ziekgemeld, ga dan naar ‘Urenstaten’ en klik op ‘Export’, selecteer de periode in de datumselector en selecteer vervolgens ‘Excel dagelijks overzicht (puntkomma gescheiden)’ en klik op ‘ok’.

Je ziet nu een Excel-sheet op het scherm. Als het niet automatisch opent, kun je het bestand (op een Windows-computer) vaak linksonder in het scherm vinden.

In de excel kun je het blad sorteren zodat je alleen de relevante salariscode ziet.
-> Als je je salariscode/verzuimcode niet weet, kun je die hier vinden: Instellingen – ‘Administratie’ – ‘Werktijd, toeslag en afwezigheidstypen’. Kijk bij ‘Afwezigheidstype’ naast ziekte.

Heb je nog vragen?

Neem contact op met onze support

maandag - vrijdag van 09-16

Minuba Plus

Met Minuba Plus kan je zowel via e-mail als telefoon ondersteuning krijgen.

Minuba GO!

Als Minuba GO! klant krijg je support via het het volgende e-mailadres.