Planning

Met Minuba’s planningskalender komt de klus meteen op de app

Minuba’s Planningskalender maakt het mogelijk om als leidinggevende volledige controle te hebben over klussen en planning van de tijd van uw medewerkers. U kunt meteen zien of er gaten in de agenda zijn ,of waar uw medewerkers op het moment mee bezig zijn. Dit maakt het gemakkelijk het werk te efficiënt te verdelen en dat geeft tevreden klanten.

Waar zijn uw medewerkers op dit moment mee bezig?

Het is niet alleen de klant die tevreden is als er efficiënt word gewerkt. De communicatie met uw medewerkers word gemakkelijker als geplande werktijd meteen zichtbaar is op hun smartphone.

Met “Planning” in Minuba kunt u altijd zien waar uw medewerkers zich bevinden en waar ze mee bezig zijn. We zorgen er voor dat elke dag goed georganiseerd  is, door middel van een gemakkelijke en flexibele planning voor alle afdelingen van het bedrijf.

Gepland werk meteen op de smartphone

Als u tijd heeft ingepland in Minuba komt dit automatisch op de telefoon van uw medewerkers onder “Mijn Tijd” in de app. Dat betekent dat uw monteurs geen tijd hoeven verspillen met eerst s’ochtends naar het kantoor te komen, of constant naar de baas moeten bellen voor een nieuwe klus. Nu ligt het werk voor de hele week klaar “in uw broekzak” en kunt u meteen aan de slag!

Zes voordelen van Minuba’s “Planning”

  • De Drag-and-drop functie maakt het gemakkelijk objecten te kopiëren of verplaatsen
  • U krijgt een overzicht over alle klussen
  • U vermijdt tijdsverspilling
  • U kunt gaten zien in de agenda
  • Medewerkers kunnen alle geplande klussen direct zien op hun mobiel
  • U kunt zien welke klussen momenteel worden uitgevoerd

 

Wilt u meer weten over Minuba en wat een intelligent ordersysteem kan doen voor uw bedrijf? Kijk hier

U kunt ook Minuba zelf verkennen door het een maand gratis te proberen. Druk op de knop en maak vandaag nog een gratis gebruiker aan!