Overzicht van ´Groothandelsbestellingen op zowel werkbon als inkoopfactuur

Zodra Minuba een groothandelsbestelling heeft ontvangen van jouw groothandel, kun je deze zien onder ´groothandelsbestellingen` op de bijbehorende werkbon.

Onder uw groothandelsbestellingen kun je je bestelling volgen. Je kunt de materialen zien, evenals welke status ze hebben, op basis van jouw acties.

Werkbon >> Groothandelsbestellingen

Status: Hier kun je zien of een groothandelsbestelling geheel of gedeeltelijk is ontvangen.

Elke groothandelsbestelling voor de huidige order kan worden uitgevouwen door op de kleine pijl aan de linkerkant te klikken. Wanneer op de pijl wordt geklikt, kun je alle materialen zien die onder deze order zijn besteld.

Nadat je een groothandelsbestelling hebt geopend, kun je regels overzetten naar de materiaalregistratie of afzonderlijke regels verwijderen door op het overdrachtpictogram of het verwijderpictogram te klikken en vervolgens op ‘OK’. Van elk materiaal zie je zowel een statusbeschrijving als een kleur. Status en kleur veranderen naarmate de lijnen door jou worden verwerkt.

Beter overzicht met Status, Datum en “Verwerkt door”

Om een ​​overzicht te krijgen van wat er met je materialen is “gebeurd”, wanneer het is gebeurd en door wie een actie is uitgevoerd, moet je naar de regels op je groothandelsbestelling kijken. De statussen veranderen terwijl je de lijnen handmatig verwerkt.

Beschrijving van de kolom “Status”

 

Besteld bij groothandel (geel) = het materiaal is besteld en is nog niet overgebracht naar de materiaalregistratie of nog verwijderd.

Overgedragen naar materiaallijst (groen) = het materiaal is overgebracht van de groothandelsorder naar de materiaallijst.

Verwijderd materiaal (grijs) = het materiaal is verwijderd uit deze groothandelsbestelling en kan daarom niet worden overgedragen naar de materiaalregistratie.

De kolom “Datum” geeft aan wanneer je een actie hebt ondernomen en de kolom “Verwerkt door” geeft aan wie de actie heeft ondernomen.

Zie uw groothandelsbestelling direct op je inkoopfactuur

In de inkoopmodule zie je de groothandelsbestelling die overeenkomt met de factuur. Het geeft je een overzicht van welke acties er met jouw materialen zijn ondernomen en of de prijzen overeenkomen.

Duidelijke communicatie over wijzigingen op de factuurregels

Aan elke factuurregel is een statuspictogram toegevoegd, dat laat zien of er wijzigingen zijn aangebracht aan de regels.

Gedeeltelijk verwerkte inkoopfacturen

Onder `Inkoop` krijg je een overzicht van alle facturen waarvan nog niet alle regels naar een order zijn overgezet. Onder het nieuwe tabblad ´Gedeeltelijk verwerkte facturen´ worden facturen waarvan niet alle regels zijn overgeboekt automatisch verrekend. Dit betekent dat je de factuur kunt achterlaten en er later op terug kunt komen.