Beheer uw medewerkers in de planningstool

Onder “Planning” in Minuba heb je de mogelijkheid om je medewerkers in alfabetische volgorde te bekijken. Je kunt ook op de order in het venster aan de linkerkant klikken en bovenaan de medewerkers bekijken die bij de geselecteerde order horen. Bovendien kun je ze verplaatsen en deze wijzigingen lokaal op je computer / browser opslaan, zodat de volgende keer dat je de planningstool gebruikt, die volgorde wordt weergegeven.

Belangrijk: de volgorde die je selecteert, wordt alleen opgeslagen op het apparaat waarop deze is gemaakt. Dit betekent dat als je je medewerkers op jouw computer verplaatst en vervolgens jouw mobiele telefoon of een andere computer gebruikt, deze wijzigingen niet zullen volgen. De volgorde wordt alleen weergegeven op de computer waarop je deze weergave hebt geselecteerd.

Verplaats uw medewerker naar een andere lijn

Je kunt je medewerkers verplaatsen door op de drie verticale stippen te klikken, te zien in de afbeelding hieronder (in het blauwe vierkant).

Nadat je op de drie verticale stippen hebt geklikt, verschijnt er een pop-up box waarin vanaf het begin de optie: ‘Medewerker verplaatsen’ is geselecteerd. Vul vervolgens het lijnnummer in waarnaar je je  lijn/medewerker wilt verplaatsen. Je kunt een voorbeeld van een regelnummer zien, in de afbeelding hierboven, waar een rood vierkant rond het nummer “7” staat.

Nadat je het nieuwe / gewenste regelnummer hebt ingevoerd en op “OK” hebt geklikt, wordt de medewerker verplaatst naar het ingevoerde regelnummer. Hierna wordt de rest van de medewerkers naar boven of naar beneden verplaatst, afhankelijk van of de medewerker naar een hoger of lager regelnummer wordt verplaatst.

Verberg je medewerker voor de planningstool

Onder “Planning” in Minuba kun je één of meerdere medewerkers verbergen door op de drie verticale stippen te klikken en “Verberg medewerker” te selecteren en vervolgens op ‘OK’ te klikken. Een voorbeeld hiervan zie je in onderstaande afbeelding, met het rode vierkantje.

Nadat je één of meerdere medewerkers hebt verborgen, kun je op het pijlmenu klikken en vervolgens op: “Toon verborgen medewerkers”, dit is te zien op de onderstaande afbeelding. Hierdoor worden alle verborgen werknemers bovenaan de werknemerslijst weergegeven.