Facturen vereffenen

In dit artikel gaan we doornemen hoe je op twee verschillende manieren facturen kan vereffenen in Minuba.

Facturen kunnen één voor één worden vereffend door op de Vereffenen knop te klikken onder Acties, rechts op de regel van de factuur waarvoor betaling is ontvangen.

Je kan ook meerdere facturen in één keer vereffenen. Je selecteert meerdere regels onder Definitief gemaakte, door te klikken op een lege plek op een regel (waar geen tekst staat).  De regel zal van kleur veranderen om aan te geven dat de regel is geselecteerd (grijs voor een niet vervallen regel en donker rood voor een vervallen regel).

Als je de facturen hebt geselecteerd die vereffend moeten worden klik je op de Facturen vereffenen knop.

In beide gevallen zal er een venster worden geopend waarbij de betaaldatum kan worden aangegeven. Daarnaast kan er een commentaar worden toegevoegd. Als deze methode wordt gebruikt, worden op alle geselecteerde facturen deze datum en dit commentaar toegepast.