Hoe kan ik SMS-berichten sturen via Minuba en GatewayAPI?

In dit artikel wordt beschreven hoe je SMS berichten aan klanten kan sturen via Minuba.

Minuba biedt haar klanten de mogelijkheid SMS-berichten aan eigen klanten te sturen met behulp van Minuba’s integratie met GatewayAPI. Dit is een vrij goedkope SMS-oplossing en eenvoudig om mee aan de slag te gaan. Je kan de integratie gebruiken om SMS-berichten te sturen aan klanten om deze aan een afspraak te herinneren.

Om deze functie te activeren doe je als volgt:

• Klik op tandwiel
  • Kies Administratie
  • Klik op SMS integratie onder Extra modules

Hier kan je instellingen aangeven voor GatewayAPI. Als je nog geen account hebt kan je zien wat dit kost en eventueel een account aanmaken op GatewayAPI.com, dit duurt slechts een paar minuten. Je kan meteen geld overmaken naar je account als je meteen aan de slag wilt gaan.

Nu heb je de API token nodig die aan je account is gekoppeld. Als je bent ingelogd kan je deze link volgen om het token te vinden.  Anders kan je het token ook als volgt vinden:

• Klik op Settings
  • Klik op API keys
  • Klik op de sleutel bij een van de actieve sleutels in de tabel.
  • Selecteer en kopieer de hele inhoud van het Token veld (gebruik Ctrl + C of rechtsklikken en Kopiëren kiezen)

Ga terug naar Minuba en plak de gekopieerde token in het GatewayAPI token veld. De naam van de afzender moet ook ingevuld worden. Deze naam zal worden weergegeven als afzender van het SMS-bericht. Dit kan bijvoorbeeld je bedrijfsnaam zijn, maar kan ook de naam van een persoon zijn of een een telefonnummer. Wees er wel op attent dat er maximaal 11 tekens gebruikt kunnen worden.
Als beide velden zijn ingevuld Klik je op de Module inschakelen knop. Nu zal de integratie worden geactiveerd, en je zal kunnen zien hoeveel geld je tegoed hebt op je GatewayAPI rekening.

Je kan hier meer lezen over hoe je gebruikt maakt van SMS-berichten voor serviceovereenkomsten.

Veel plezier, en werk ze!