Hoe voeg ik een leveranciersfactuur toe aan een werkbon?

U kunt een leveranciersfactuur toevoegen aan een werkbon, zodat een leidinggevende later kan beoordelen welke middelen zijn verbruikt bij uitvoering van een klus. Op die manier kunt u snel uw leveranciersfactuur naar uw boekhoudingssysteem sturen, ondanks dat u nog niet weet of alle materialen gebruikt zullen worden.

In Minuba kunnen een aantal leveranciers rechtstreeks elektronisch facturen naar Minuba sturen.
Zie uw instellingen door op  te klikken en vervolgens “Administratie” te kiezen. Klik vervolgens op “Groothandelsovereenkomsten”, hier kunt u zien of uw leveranciers facturen direct naar Minuba kunnen sturen. Minuba kan uitsluitend facturen in OIOUBL-formaat verwerken.

U kunt werken met verwerking van EDI-facturen, als u administratieve rechten heeft en rechten voor “Offertes/orders” of “Factureren”

Onder het tabblad “Facturen”, klikt u  op de “Import/export” knop en kiest “Automatische import van EDI-factuur”.

Onder “Binnengekomen facturen” kiest u de factuur die u wilt toevoegen aan een werkbon en klikt op de knop “Bijvoegen”.

Als een leveranciersfactuur juist is gemerkt zal Minuba deze automatisch aan de werkbon toevoegen. U kan altijd zelf een werkbon aangeven.

U kunt een notitie aan de factuur toevoegen door te klikken “Weergeven”.  op “Meer” → “Opmerking toevoegen”.

Voeg de factuur toe aan de werkbon door op “Goedkeuren en exporteren”.