Voeg kwaliteitsborgingsdocumenten toe aan je werkbon

Als je de kwaliteit van jouw werk wilt waarborgen, vergeet dan niet om kwaliteitsborging toe te voegen aan je werkbon. Om dit te doen, klik je op ‘Selecteer kwaliteitsborgingsdocument’ en zoek het document dat je nodig hebt voor de bestelling.

Bij bepaalde ordertypes is het mogelijk kwaliteitsborging bij te voegen, die automatisch op de werkbon wordt geplaatst.

NB! Indien nodig heb je de mogelijkheid om hetzelfde kwaliteitsborgingsdocument meerdere keren toe te voegen.

Nadat je een document aan de order hebt toegevoegd en op ‘opslaan’ heeft geklikt, verschijnt er een regel met de documentnaam en een extra procespijl.

Om je kwaliteitsborgingsdocument in te vullen, klik je op ‘Kwaliteitsborging’ in de taakbalk en selecteer je de naam van de kwaliteitsborging die je moet invullen.

Je kunt het document nu voltooien en op Opslaan klikken, als je klaar bent. Als je klaar bent, hebt je de mogelijkheid om het document per e-mail naar de klant te sturen of uit te printen.

Voeg een kwaliteitsborgingsdocument toe aan een installatie voor één enkele order

Als je voor slechts één order een kwaliteitsborgingsdocument aan een installatie wilt toevoegen, kun je dit doen onder de sectie “Kwaliteitsborging” op een werkbon.

Selecteer naast elk kwaliteitsborgingsdocument de gewenste installatie uit de lijst. Als je dit later wilt wijzigen, klik je nogmaals op het vakje om de geselecteerde optie te wijzigen.

Indien er al een kwaliteitsborgingsdocument is toegevoegd aan een installatie, verschijnt dit document automatisch en kan het niet worden gewijzigd.

NB! Alleen de huidige installaties van de bestelling zijn in de lijst te zien.

Door het toevoegen aan een installatie heeft het kwaliteitsborgingsdocument toegang tot de installatiegegevens.

Als het geselecteerde kwaliteitsborgingsdocument velden bevat zoals “Installatie serienummer, installatiemodel, installatiemerk, installatie intern nummer, installatie installatiedatum”, dan worden deze velden automatisch ingevuld.

Door kwaliteitsborgingsdocumenten toe te voegen kun je deze beter beheren en hoef je er niet meer zelf informatie over installaties in te vullen.

Kwaliteitsborging verwijderen

Als je een kwaliteitsbewakingsdocument van de order wilt verwijderen, kun je dit doen door op het prullenbakpictogram op de regel te klikken.

Kwaliteitsgarantiedocumenten op een werkbon in de app

Onder je kwaliteitsgarantiedocumenten in de app kun je de kwaliteitsgarantiedocumenten zien die aan de werkbon zijn toegevoegd.

Tik na het openen van de werkbon op het menu in de rechterbovenhoek (drie horizontale balken). Klik dan op de rubriek “Kwaliteitsgarantie”.

Je kunt ook toegang krijgen tot je kwaliteitsgarantiedocumenten via “Kwaliteit” in de workflow

Onder jouw kwaliteitsgarantiedocumenten zie je de kwaliteitsgarantiedocumenten die bij de order horen. Er zijn 2 secties:

1. Kwaliteitsgarantiedocumenten bijgevoegd bij het werkbon.
  2. Aan de werkbon gehechte kwaliteitsgarantiedocumenten met betrekking tot een installatie.

Je kunt nu het document invullen en op Opslaan klikken als je klaar bent. Als je klaar bent, heb je de mogelijkheid om het document per e-mail naar de klant te sturen of uit te printen. Je hebt ook de mogelijkheid om kwaliteitsgarantiedocumenten uit de werkbon te verwijderen.