Hoe activeer en gebruik ik de eAccounting integratie?

U kunt uw Minuba account instellen zodat er een koppeling wordt gemaakt met uw eAccounting account zodat er automatisch factuur- en klantgegevens kunnen worden uitgewisseld. Deze handleiding beschrijft hoe u de koppeling maakt tussen Minuba en eAccounting.

Opzetting

Om gebruik te kunnen maken van de integratie moet u deze eerst activeren. Dit doet u als volgt:

1. Klik op: tandwiel
  2. Kies Administratie
  3. Klik op Integratie module voor boekhoudsysteem

Op het volgende scherm kunt u kiezen met welk boekhoudsysteem een een koppeling wilt maken. Kies Visma eAccounting.

Klik vervolgens op de grote blauwe knop: Verbinden aan Visma eAccounting.

U wordt dan doorgestuurd naar eAccountings login site.

Log in met de gebruiker die aan Minuba gekoppeld moet worden. Mogelijk moet u het bedrijf aangeven als u meerdere bedrijven aan uw account gekoppeld heeft. Vervolgens moet u bevestigen dat Minuba toegang moet hebben en wijzigingen mag maken in uw eAccounting gegevens. Dit is nodig om de integratie te kunnen gebruiken.

Als dit gedaan is word u teruggestuurd naar Minuba. Als u een bevestiging krijgt is de koppeling met succes tot stand gebracht..

Gebruik

De integratie is redelijk eenvoudig in gebruik. Als u een factuur goedkeurt wordt deze automatisch geëxporteerd naar uw eAccounting account als een conceptfactuur (Drafts).

Klanten worden samen met de factuur geëxporteerd als er geen klant met het betreffende klantnummer reeds aanwezig is in het systeem. Daarnaast zal er, de eerste keer dat u een factuur exporteert een standaard materiaal worden aangemaakt in uw eAccounting account.

Als een materiaal op de factuur hetzelfde materiaal heeft een materiaal in uw eAccounting account, zal Minuba deze gebruiken, anders zal een standaard materiaal worden gebruikt.

U kunt de algemene CSV-import gebruiken voor overige import en export van materialen en klanten. U kunt hier meer lezen over het importeren van klanten.