Hoe activeer en gebruik ik de eAccounting integratie?

Je kunt jouw Minuba account instellen zodat er een koppeling wordt gemaakt met jouw eAccounting account zodat er automatisch factuur- en klantgegevens kunnen worden uitgewisseld. Deze handleiding beschrijft hoe je de koppeling maakt tussen Minuba en eAccounting.

Opzetting

Om gebruik te kunnen maken van de integratie moet je deze eerst activeren. Dit doe je als volgt:

1. Klik op: tandwiel
  2. Kies Administratie
  3. Klik op Integratie module voor boekhoudsysteem

Op het volgende scherm kunt u kiezen met welk boekhoudsysteem een een koppeling wilt maken. Kies Visma eAccounting.

Klik vervolgens op de grote blauwe knop: Verbinden aan Visma eAccounting.

Je wordt dan doorgestuurd naar de eAccountings login site.

Log in met de gebruiker die aan Minuba gekoppeld moet worden. Mogelijk moet je het bedrijf aangeven als je meerdere bedrijven aan jouw account gekoppeld hebt. Vervolgens moet je bevestigen dat Minuba toegang moet hebben en wijzigingen mag maken in je eAccounting gegevens. Dit is nodig om de integratie te kunnen gebruiken.

Als dit gedaan is word je teruggestuurd naar Minuba. Als je een bevestiging krijgt, is de koppeling met succes tot stand gebracht..

Gebruik

De integratie is eenvoudig in gebruik. Als je een factuur goedkeurt, wordt deze automatisch geëxporteerd naar jouw eAccounting account als een conceptfactuur (Drafts).

Klanten worden samen met de factuur geëxporteerd als er geen klant met het betreffende klantnummer reeds aanwezig is in het systeem. Daarnaast zal er, de eerste keer dat je een factuur exporteert, een standaard materiaal worden aangemaakt in jouw eAccounting account.

Als een materiaal op de factuur hetzelfde nummer heeft als een materiaal in uw eAccounting account, zal Minuba deze gebruiken, anders zal een standaard materiaal worden gebruikt.

Je kunt de algemene CSV-import gebruiken voor overige import en export van materialen en klanten. Je kunt hier meer lezen over het importeren van klanten.