Hoe importeer ik mijn klantenlijst?

U kunt uw klantenlijst importeren in CSV-formaat in de webapplicatie.

Importeren van een CSV-bestand

Als u een klantenlijst wilt importeren vanuit een CSV-bestand kunt u uzelf het iets gemakkelijker maken door het bestand voor te bereiden. In Minuba kunnen volgende klantgegevens worden geregistreerd:

• Klantgegevens
    • Naam (verplicht)
    • Beschrijving
    • KvK-nummer
    • Betalingstermijn
    • Klantnummer (verplicht)
  • Adresgegevens
    • t.a.v.
    • Adres
    • Adres 2
    • Postcode
    • Plaats
    • Postcode + plaats
    • Land
    • Beschrijving
    • Telefoonnummer
    • Mobielnummer
    • E-mailadres
    • EAN-nummer

Uw klant hoeft niet alle bovenstaande gegevens te bevatten. Het is ook een voordeel als de eerste rij de kolomnamen bevat.

Om een klantenlijst te importeren doet u als volgt:

1. Klik op: tandwiel
  2. Kies KlantenU krijgt een lijst te zien met uw bestaande klanten in Minuba
  3. Klik op Importeren/exporteren  in de taakbalk.
  4. Kies Klanten importeren vanuit bestand (csv)
  5. Kies het bestand waaruit u uw klantenbestand wilt importeren door te klikken op Bestand kiezen en het bestand te selecteren.
  6. Bevestig met OK

Het systeem leest nu uw klantenlijst en geeft het resultaat weer. Nu moet er aangegeven worden welke kolommen ingelezen worden en wat de kolommen inhouden. Hier is het handig als de kolomnamen zijn aangegeven. Zet een vinkje bij 1 als dit het geval is. Het systeem zal dan de kolomnamen van uw klantenlijst vergelijken met de beschikbare velden in het systeem. Als er een match is wordende betreffende kolommen automatisch gekozen voor import.

klant import

Als er geen match is tussen de kolomnamen en de namen van de velden in Minuba worden deze niet automatisch aangegeven. U kunt dan handmatig aangeven welke velden en kolommen aan elkaar gekoppeld moeten worden.

Als u de de relevante velden en kolommen heeft gekoppeld klikt u op Opslaan en inlezen. Uw klanten lijst zal dan worden bijgewerkt en u komt terug bij het overzicht van uw klanten in Minuba.

U kunt Geavanceerde instellingen aangeven:

import geavanceerd

Belangrijk bij het importeren van klantgegevens!

Wees er op attent dat als u klanten importeert met een klant nummer dat reeds bestaat in Minuba, word deze klant overschreven met de geïmporteerde klantgegevens.