Hoe verwerk ik inkoopfacturen in Minuba?

In dit artikel word beschreven hoe u inkoopfacturen verwerkt in Minuba.

Inkoopfacturen in Minuba

Als u Minuba zo heeft ingesteld dat u inkoopfacturen kunt ontvangen van uw groothandels, zullen deze onder “Inkoopfacturen” verschijnen.

Als u op het tabblad “Inkoopfactuur” klikt krijgt u volgende scherm te zien:

Om zo effectief mogelijk te werken, sorteren we op Orderreferentie, dit maakt het behandelen van komende facturen eenvoudiger. U doet dit door op Orderreferentie te klikken.

Als we de inkoopfacturen gesorteerd hebben naar Orderreferentie kunnen we de eerste factuur gaan verwerken. We hebben daarbij de volgende keuzes:

• Weergeven
    • Geeft de factuur weer en geeft u de mogelijk deze te verwerken.
  • Bijvoegen
    • Geeft de factuur weer en geeft de mogelijkheid regels naar een werkbon te verplaatsen. Zodoende moeten medewerkers de regels op de werkbon verwerken.
  • Weigeren
    • Kenmerkt de factuur als ongeldig.

Als we “Weergeven” kiezen word het volgende scherm weergegeven:

Hier kunnen we zien wat de inhoud is van de factuur. Als u een ordernummer heeft aangegeven bij de bestelling zal de factuur automatisch de bijhorende order koppelen aan de factuur.

Als u geen (of een onjuist) ordernummer heeft vermeld moeten we zelf aangeven aan welke order de factuur gekoppeld moet worden.

Als alle regels naar de order overgevoerd moeten worden, klikt u op de bovenste  knop. U kunt ook sneltoetsen hiervoor gebruiken: CTRL + Q

U kunt ook afzonderlijke regels selecteren door op  voor de betreffende regels te klikken.

U kunt op bovenstaande afbeelding zien, dat alle regels zijn geselecteerd en klaar om naar de order te worden verplaatst:

Nu hebben we volgende mogelijkheden:

• Goedkeuren en exporteren
    • Verplaatst de regels naar het materiaalverbruik van de gekozen order en gaat daarna terug naar het overzicht met inkoopfacturen.
  • Goedkeuren, exporteren en naar volgende gaan (CTRL +SHIFT+ A)
    • Verplaatst de regels naar het materiaalverbruik van de gekozen order en gaat daarna naar de volgende factuur op het inkoopfactuuroverzicht.

Niet ordergerelateerde facturen

Als u per ongeluk een (verkeerd) ordernummer heeft aangegeven tijdens de bestelling kunt u dit wijzigen door [niet-ordergerelateerd] te selecteren in het veld waar het ordernummer word weergegeven en vervolgens goed te keuren.

Sneltoetsen

• CTRL + Q
    • Selecteer alle regels
  • CTRL + SHIFT +S
    • Opslaan en naar de volgende factuur gaan
  • CTRL + S
    • Opslaan en afsluiten
  • CTRL +
    • Ga naar vorige factuur
  • CTRL +
    • Ga naar volgende factuur