Hoe voeg ik transportkosten toe aan een werkbon?

In dit artikel wordt beschreven hoe je transportkosten kunt toevoegen aan werkbonnen in Minuba.

Als je gebruik maakt van één van Minuba’s fleet management integraties kan je gemakkelijk transportkosten toevoegen aan een werkbon via materiaalregistratie. Als je fleet management nog niet hebt geactiveerd, kan je hier meer lezen over hoe dit in zijn werk gaat.

Set-up

Voordat je ritten kan registreren moet je bedrijf een materiaal hebben dat overeenkomt met je transportkosten. Het aanmaken van materialen vereist beheerdersrechten. Je kan hier meer lezen over het aanmaken van materialen.
Een nieuw materiaal aanmaken doe je als volgt:

• klik op tandwiel
  • kies Administratie
  • klik op Materialen
  • klik op

In het venster dat nu wordt geopend vul je de gegevens in die je standaard wilt gebruiken bij het registreren van een rit.

Let op! Het antal kilomaters wordt omgezet naar aantal onder materiaal registrering. Daarom moeten Kosten en Prijs per kilometer worden aangegeven. Als de klant niet hoeft te betalen voor transportkosten kan je bij prijs € 0 aangeven.

Vervolgens ga je naar je fleet management instellingen en kiest het materiaal dat gebruikt moet worden hiervoor:

• klik op tandwiel
  • kies Administratie
  • klik op Fleet management

De API sleutel komt van je Fleet management partner.
Onder Standaard materiaal bij registratie op werkbon: kies je het materiaal dat je zojuist hebt aangemaakt.
Bij de gebruikers kun je nu voertuigen aangeven die in je fleet management systeem staan geregistreerd. Je kan nu ritten als kosten registreren.

Naar een werkbon kopiëren

Als je naar Mijn tijd gaat en een medewerker kiest die ritten heeft geregistreerd via je fleet management systeem, worden deze aan de rechterkant van je scherm weergegeven.

Min tid med kørsler som ikke er overført til en arbejdsseddel

Als de items blauw zijn en een pijl-icoontje hebben, is er sprake van registraties die nog niet aan een werkbon zijn gekoppeld. Als je op de rit klikt wordt er en pop-up geopend, hierin kun je de gewenste order aangeven, waarop de transportkosten geregistreerd moeten worden.

Efter tryk på kørsel, vises denne dialog hvor ordren skal vælges.

Als je de order hebt gekozen klik je op Ok. De rit zal nu wit worden en onder de materiaalregistratie op de werkbon wordt de rit toegevoegd.

Kørslen omdannet til en materialelinje

Als je de transportkosten wilt aanpassen raden we aan dit op de werkbon te doen. Je kan hier meer lezen over hoe je een rit van één werkbon naar een andere verplaatst.