Voeg een calculatie toe wanneer je een offerte of order aanmaakt in de app

Wil je calculatieregels toevoegen, of een offerte of order met calculatie aanmaken, dan kan dit ook in de app. Hiermee kun je je verwachte materiaal- en/of uurverbruik invoeren en daarmee jouw prijsberekening maken. Je kunt zoveel regels invoeren als je nodig hebt, zodat de klant gedetailleerd inzicht krijgt in wat het kost om de opdracht uit te voeren.

Voeg een calculatie toe wanneer je een offerte of order aanmaakt in de app

Wanneer je een offerte of order aanmaakt, kunt je de calculatie toevoegen door op de knop ‘Calculatie toevoegen’ te klikken.

Vervolgens kom je op de pagina waar je calculatieregels kunt toevoegen.

In de lijst zie je de materialen die je het laatst hebt toegevoegd. Als je altijd dezelfde materialen gebruikt, krijg je de mogelijkheid om deze snel toe te voegen aan de calculatie.

Als je een materiaal wil zoeken, kun je het artikelnummer of de artikelomschrijving in het zoekveld typen. Zodra je het juiste materiaal hebt gevonden, zijn er twee manieren om het materiaal toe te voegen. Als je het materiaal naar links swipet, kun je op ‘+’ klikken en het materiaal wordt toegevoegd.

Je kunt ook op de materiaalregel zelf klikken. Je komt dan op een pagina waar je het aantal kunt selecteren en enkele gegevens kunt corrigeren.

Wanneer je zoekt naar nieuwe materialen, zie je eerst ‘Eigen Materialen’, daarna je eigen ‘Kortnummers’ en tenslotte ‘Groothandels Materialen’.

Het is ook mogelijk om het materiaal toe te voegen door gebruik te maken van een QR-scanner of door het materiaal handmatig in te voeren. Als je meer materialen wilt toevoegen, selecteer je “Opslaan en nieuwe toevoegen”.

Wanneer je klaar bent met het toevoegen van de calculatieregels, ga je terug en rond je je offerte of order af.

Wanneer de order is opgeslagen, heb je altijd toegang tot de calculatieregels, hetzij op het werkblad zelf, hetzij via het menu aan de rechterkant.

Als jouw offerte of order nog een concept is, kun je meer calculatieregels toevoegen. Dit doe je door rechtsonder op de ‘+’ te klikken.

Als je een materiaal wilt verwijderen, kun je naar links swipen en op de ‘prullenbak’ klikken.

Als je alle regels wilt verwijderen, kun je klikken op “Alles selecteren” en vervolgens op “Alles verwijderen”.