Hoe importeer ik een materialenlijst?

Om een materialenlijst te kunnen importeren moet je over deze beschikken in een CSV-bestand. Het importeren van materialenlijsten kan worden gedaan vanuit de web-applicatie. Je kunt dit proces versimpelen door je ervan te verzekeren dat je materialenlijst kolommen bevat met de volgende naam en inhoud:

• Materiaalnummer
  • Beschrijving
  • Kosten
  • Prijs

Het is dus een voordeel om de eerste rij van het bestand te gebruiken voor de kolomnamen. Hier is een voorbeeld:

Materiaalnummer Beschrijving Kosten Prijs
8718291697046 MASTER LED 4W/827 GU10 40G D 9,72 12,54
5705378659977 KABELBINDER 8,9X450 SORT (100) 0,18 0,25
74983540679 KABELBINDER 4,8X292 SORT (100) 0,27 0,35
5701291502536 SCHROEF PH TX20 4X20 200STK 4 5,9

De kolom Kosten geeft aan wat jij betaalt voor het materiaal bij de groothandel, de kolom Prijs geeft aan wat jouw klant betaald voor het materiaal.

Het importeren van je materiaallijst doe je als volgt:

1. Klik op het Tandwiel
  2. Kies Administratie
  3. Klik op de Weergeven knop op de Materialen regel, of op de regel zelf.
  4. Klik op de Importeren knop en kies Materialen
  5. Kies het CSV-bestand met behulp van het dialoogvenster dat wordt geopend.
  6. Klik op Ok om het bestand in te lezen

Het systemet leest het bestand en geeft de eerste 25 regels weer. Nu kun je aangeven welke kolommen moeten worden geïmporteerd en wat voor gegevens deze kolommen bevatten. Als je de kolommen de juiste naam hebt gegeven zal het systeem zelf met een voorstel komen wat gegevenstype er in de betreffende kolom staat. Zet een vinkje bij ‘1e rij zijn kolomtitels’ in de taakbalk . Het systeem zal proberen de kolomtitels te vergelijken met velden binnen het systeem, bij een match wordt de kolom automatisch ingesteld.

Als er geen match wordt gevonden worden de kolommen niet automatisch ingesteld. Het is daarom van belang dat je de gekozen kolommen controleert op naam en inhoud.

Als je de juiste kolommen hebt ingesteld klik je op Opslaan en inlezen. Je materialenlijst zal dan worden geïmporteerd en je zal toegang hebben tot al je materialen in Minuba.