Hoe kan ik een lijst met mijn korte nummers importeren?

Om een lijst met korte nummers te kunnen importeren moeten deze in en CSV-bestand staan. Je kan korte nummer importeren via de webapplicatie. Je kan dit proces vereenvoudigen door je ervan te verzekeren dat de lijst met korte nummers het volgende bevat:

• Kortnummer (verplicht veld)
  • Materiaalnr. (verplicht veld)
  • Eigen beschrijving
  • Eigen prijs

Het is daarom ook een voordeel als de eerste regel van het bestand de kolomnamen bevat. Hier volgt een voorbeeld van de inhoud van een bestand:

Kortnummer;Materiaalnr.;Eigen beschrijving;Eigen prijs
1001;1750321;Demo materiaal 1;5,25
1002;9875463;Demo materiaal 2;15,50

De kolom Kortnummer refereert naar je eigen korte nummer, de kolom Materiaalnr. refereert naar het materiaalnummer van de leverancier. Er mogen gerust kolommen in het bestand zijn opgenomen die andere gegevens bevatten, maar deze kunnen niet worden geïmporteerd, en zijn dus overbodig.

Als je je korte nummer lijst wilt importeren, kan je dit als volgt doen:

• Klik op het Tandwiel
  • Kies Administratie
  • Klik op Materialen
  • Klik op de Importeren knop
  • Kies Korte nummers importeren

In het venster dat geopend zal worden kan je nu het bestand selecteren die de korte nummers bevat, door te klikken op: ‘Browse/Choose file/Bestand kiezen’, afhankelijk van welke browser je gebruikt.

Als je het gewenste bestand hebt gevonden klik je op Ok. Het systeem zal nu bestand met de korte nummers inlezen en het resultaat weergeven. Nu moet worden aangegeven welke kolommen moeten worden geïmporteerd en welke gegevens deze bevatten.
Als je de juiste namen hebt aangegeven kunnen de types automatisch worden ingesteld. Als je ervoor hebt gekozen tabelnamen te vermelden in de eerste regel vink je 1e regel zijn kolomtitels bovenaan de pagina.

Als een kolom gegevens bevat die niet gebruikt kunnen worden kan je [Niet gekozen] instellen.

Als je de relevante kolommen hebt ingesteld, klik je op Inlezen en opslaan rechtsboven in de taakbalk. Je korte nummers zullen nu worden geïmporteerd en ter beschikking zijn voor materiaalregistratie.