Hoe kan ik orders importeren?

In dit artikel wordt beschreven hoe je orders in CSV-formaat kunt importeren in de Minuba webapplicatie.

Importeren vanuit een CSV-bestand

Voordat je je orders kunt importeren moet je een klanten lijst hebben, als je deze nog niet hebt kan je deze importeren vanuit een CSV-bestand: Hoe importeer ik mijn klantenlijst?

Als je je orders vanuit een CSV-bestand wilt importeren, is het handig om de opmaak van het bestand goed voor te bereiden. Minuba biedt de mogelijkheid om volgende gegevens mee te nemen:

  • Ordernummer (verplicht veld)
  • Titel (verplicht veld)
  • Klantnr. (verplicht veld)

Het is een voordeel als je de kolomnamen aangeeft in de eerste regel. Als je de kolomnamen gebruikt zoals hierboven kan Minuba zelf de juiste velden toewijzen.

Om orders te kunnen importeren ga je naar Overzicht, hier krijg je en lijst met alle orders. Klik nu op Importeren in de taakbalk bovenaan de pagina.  In het menu kies je Orders importeren uit CSV-bestand. In het venster dat geopend wordt, kun je het bestand dat je orders bevat openen door op de Browse/Choose file/Bestand kiezen knop te klikken, afhankelijk van welke browser je gebruik maakt.

Als je het gewenst bestand heb gevonden en hebt geselecteerd klik je op Ok. Het systeem zal je orderlijst inlezen en het resultaat wordt weergegeven. Er moet nu aangegeven worden welke gegevens de kolommen bevatten. Als je de kolomnamen op de juiste manier hebt aangeven zal dit al (gedeeltelijk) zijn gedaan. Als je in de eerste regel kolomnamen hebt opgenomen, moet je een vinkje zetten bij 1e rij zijn kolomtitels, links boven in het scherm. Als de namen overeenkomen, worden de kolommen automatisch ingesteld.

Als er geen match wordt gevonden worden de kolommen niet automatisch ingesteld. Het is daarom belangrijk te controleren dat de kolommen juist zijn ingesteld.

Je kan onder Uitgebreide instellingen aangeven welk ordertype  moet worden toegedeeld aan de geïmporteerde orders.

Als je de relevante kolommen hebt aangegeven klik je op Opslaan en inlezen rechtsboven op de taakbalk. Je orders worden nu geïmporteerd en je komt terug bij de lijst met orders.

Belangrijke informatie met betrekking tot ordernummers:

Wees er op attent, dat als je een order importeert met een ordernummer dat al in gebruik is in Minuba, dat deze zal worden overschreven met de nieuwe gegevens!