Hoe maak ik een SPF record aan?

SPF is een afkorting van Sender Policy Framework, dit wordt gebruikt om je ervan te verzekeren dan alleen bepaalde mailservers e-mails mogen versturen met jouw domein als afzender. Zonder SPF zou het heel gemakkelijk zijn voor anderen om namens jou mails te versturen. Daarom heeft jouw mailprovider hoogt waarschijnlijk een veiligheidsmaatregel getroffen, die er voor zorgt dat mails vanuit Minuba worden geblokkeerd. Je kan dit voorkomen door Minuba’s mailserver toe te voegen als vertrouwde server.

De set-up van het SPF doe je in de DNS-instellingen voor je domein. Als je zelf toegang hiertoe hebt kan je het volgende toevoegen:

v=spf1 include:spf.minuba.dk -all

Wees er op attent dat het een .dk domein betreft in plaats van een .nl domein. Dit komt omdat de Minuba mailserver zich in Denemarken bevindt.
Zodra je bovenstaande hebt toegevoegd kan je op deze link klikken om de instellingen te controleren:

http://mxtoolbox.com/spf.aspx

Als je zelf geen toegang hebt tot de DNS-instellingen van jouw domein of twijfelt of je dit zelf kan doen, kan je contact opnemen met je provider.