Vernieuw en pas uw abonnement aan, of maak gebruikerslicenties aan

Het is belangrijk voor ons dat de prijzen voor uw abonnement zijn te begrijpen.

Wij willen u daarom toegang geven om zelf uw abonnement te kunnen zien en aanpassen zodat het altijd aan uw behoeftes voldoet.

In dit artikel leggen we uit hoe u het volgende kunt doen:

1. Zelf uw abonnement aanpassen en vernieuwen
  2. Gebruikerslicenties toevoegen of verwijderen, zodat uw medewerkers toegang hebben

Abonnement vernieuwen

Als het tijd is om uw abonnement te vernieuwen zullen we u daaraan herinneren en het abonnementsoverzicht laten zien.

Als u zelf het abonnementsoverzicht wilt bekijken volgt u volgende stappen:

1. Klik op
  2. Kies “administratie”
  3. kies “Abonnementsoverzicht”

Hier kunt u zien hoeveel uw abonnement kost per maand. Klik op “Abonnement vernieuwen” om verder te komen.

U komt nu op een nieuwe pagina, waar u de gewenste bindingsperiode kunt kiezen door op “Kies betalingsplan” te klikken.

Daarna moet u beslissen welke licenties u nodig heeft in Minuba. Zie onderstaande afbeelding:

Het belangrijkste in dit overzicht is dat uw licenties passen bij het aantal actieve medewerkers die u heeft aangemaakt in Minuba. U kunt licenties zowel verwijderen als bijkopen. Om een licentie toe te voegen vult u een positief getal in (bijvoorbeeld 1), om een licentie te verwijderen vult u een negatief getal in (bijvoorbeeld -1).

Als u teveel actieve medewerkers heeft, klikt u op  U kiest daarna “Adminstratie”, “Gebruikers”. Hier kunt u eventueel medewerkers verwijderen die u niet meer nodig heeft.

Als u wijzigingen maakt in het aantal gebruikers en periodes, kunt u altijd de kosten hiervan in de gaten houden in het overzicht aan de rechterkant van het scherm. In dit voorbeeld kosten de wijzigingen voor de periode 01-10-2017 tot 14-09-2018 € 840:

Abonnement aanpassen

Als u een nieuwe medewerker aanmaakt, moet u mogelijk uw abonnement aanpassen.

Maak de nieuwe medewerker aan door te klikken op  en kies “Gebruiker aanmaken”.

De volgende pop-up komt te voorschijn, hier kunt u kiezen welk type gebruiker u wilt aanmaken. Als u vrije licenties heeft zonder daartoe gekoppelde medewerkers staan deze in de kolom “Beschikbare licenties”.

Als u beschikbare licenties heeft van het gekozen licentietype, kunt u op “Aanmaken” klikken.

Als u geen beschikbare licenties heeft van het gekozen licentietype, kiest u “Licentie kopen”, u komt daarna bij “Abonnement aanpassen”. Hier kunt u de licenties kiezen die nodig heeft. Als u weet dat u meerdere licenties wilt wijzigen kunt u dit in één keer doen.

Kies de gewenste licenties en klik op “Ga naar betaling”, bevestig uw wijzigingen.

Zodra u op “Bevestigen” heeft geklikt kunt u uw factuur meteen betalen.

Gebruikers opzeggen/verwijderen

Als u een gebruiker niet meer nodig heeft kunt u deze altijd opzeggen/verwijderen. Als u een gebruiker verwijdert word tegelijkertijd ook een licentie verwijderd.

Als een gebruiker word opgezegd/verwijderd worden de hele restende maanden van de huidige abonnementsperiode voor de opgeheven licentie terugbetaald. Als u vooruit heeft betaald voor een gebruiker, dan vindt compensatie plaats op de volgende factuur van Minuba.

Hier zijn 3 voorbeelden:

Voorbeeld 1

Abonnement verloopt 1/10
Licentie/gebruiker verwijderd 20/8
1 maand word terugbetaald

Voorbeeld 2

Abonnement verloopt 15/10
Licentie/gebruiker verwijderd 16/9
Er word niet terugbetaald

Voorbeeld 3

Abonnement verloopt 15/10
Licentie/gebruiker verwijderd 3/7
3 maanden worden terugbetaald